Algemeen
Informatie
Huisartsenpraktijk Kolthoff is een goed georganiseerde solopraktijk in medisch centrum Buitenhove , gelegen in de wijk Potmargezone. Mensen uit het postcodegebied 8924,8925,8933, 8934, 8935 8936, 8937 en 8938 kunnen zich inschrijven bij Huisartsenpraktijk Kolthoff als patiënt ( mits ze geen huisarts hebben) .Wij onderhouden goede contacten met de overige zorgverleners in het medisch centrum ( apotheek, fysiotherapie, logopedie, psychologie, diëtiek , podopedie en buurtzorg).
Huisartsenpraktijk Kolthoff streeft naar de beste kwaliteit van zorg voor onze patiënten. We gaan uit van continuïteit van zorg, persoonlijk zorg en integrale zorg.
Hiervoor zijn we NHG -geaccrediteerd ; een kwaliteitskeurmerk voor en door huisartsenpraktijken. In de komende jaren zal er een tekort aan huisartsen zijn door de toename van de zorgvraag en de vergrijzing van Nederland. Om te zorgen dat er voldoende huisartsen in de toekomst zijn , hebben wij ervoor gekozen om samen te werken met het UMCG in Groningen, door coassistenten op te leiden in onze praktijk.
Binnen Huisartsenpraktijk Kolthoff willen we dat u zich prettig en veilig voelt en hanteren we de volgende gedragsregels :
1. We accepteren elkaar met onze verschillen.
2. We gaan respectvol met elkaar om en beledigen elkaar niet.
3. We houden ons aan de wet voor wat betreft discriminatie en (seksuele) intimidatie.
4. Dreigend en grof taal gebruik kan worden opgevat als intimiderend gedrag. Hiervan wordt melding gemaakt aan uw huisarts die daar een registratie van kan maken.
5. We tolereren geen enkele vorm van agressie of geweld.
Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn!
Opleiding en wetenschappelijk onderzoek in deze praktijk
Huisartsenpraktijk Koltohff is aangesloten bij het Academisch Huisarts Ontwikkel Netwerk (AHON). In het AHON werken huisartsen uit Noord- en Oost-Nederland samen met de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg van het UMCG. Twee belangrijke activiteiten van het netwerk zijn het opleiden van nieuwe huisartsen en het doen van gedegen wetenschappelijk onderzoek.
Opleiding
Binnen onze praktijk kunnen verschillende medewerkers aanwezig zijn zoals een huisarts in opleiding of een co-assistent. Een huisarts in opleiding heeft zijn/haar eigen spreekuur en doet zelfstandig visites. Uw eigen huisarts is hoofdverantwoordelijk voor het handelen van de huisarts in opleiding en de co-assistent.
Wetenschappelijk onderzoek
Deze huisartsenpraktijk levert gegevens aan over de verleende zorg aan patiënten. Het AHON zorgt ervoor dat deze gegevens worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Soms worden deze gegevens ook gebruikt in het onderwijs aan medisch studenten en toekomstige huisartsen. Het gaat hier om gegevens over de zorg voor de patiënten die uw huisarts in de zorgadministratie vastlegt, bijvoorbeeld over de diagnose, het medicijngebruik, de laboratoriumresultaten en de behandeling.
Wat wordt er gedaan met de resultaten?
Uw huisarts wordt op de hoogte gehouden van de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek. Daardoor kunnen de resultaten in de huisartspraktijk worden gebruikt voor het verbeteren van de zorg.Voorbeelden van vragen die te beantwoorden zijn met wetenschappelijk onderzoek:
- Kan een acute oorontsteking bij kinderen worden voorspeld?
- Waardoor kunnen mensen darmkanker krijgen?
- Wat is het gevaar van het tegelijk gebruiken van veel verschillende medicijnen?
Het kan zijn dat u benaderd wordt voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Selectie van geschikte deelnemers gebeurt op basis van anonieme zorggegevens. Onderzoekers krijgen zonder uw toestemming geen inzage in uw medische gegevens!
Privacy
Het AHON besteedt veel zorg aan bescherming van de privacy van u als patiënt en uw huisarts. Er worden géén gegevens, zoals naam, adres of burgerservicenummer (BSN) verzameld, waarmee u als patiënt kan worden herkend. In de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek is daardoor nooit te zien van welke patiënten gegevens zijn gebruikt. De zorggegevens worden zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Het AHON heeft dit vastgelegd in een privacyregeling die te vinden is op de website van het AHON: www.umcg.nl/ahon
Bezwaar?
Mocht u bezwaar hebben tegen het gebruik van uw zorggegevens voor wetenschappelijk onderzoek, dan kunt u dit op elk moment laten weten aan de huisarts of de assistente. U krijgt dan een formulier om in te vullen (de ‘verklaring van bezwaar’). Op de AHON-website kunt u deze ook vinden door hier te klikken. Uw gegevens worden dan niet gebruikt.
Vragen over het AHON?
Bij vragen kunt per mail contact opnemen met het AHON:
E-mail: ahon@umcg.nl
Of kijk op de website: www.umcg.nl/ahon